luni, 8 martie 2010

Flori

Rosa L. (Trandafir) este un gen de plante perene ornamentale din familia Rosaceae, orginar din regiunile continentale si subtropicale ale emisferei nordice, cuprinzând peste 200 de specii de arbusti erecti, deseori spinosi.
aceasta este o lalea
Macul de grădină (Papaver somniferum) se întâlneşte în ţara noastră ca specie cultivată sau subspontană. Este identic cu macul opiaceu. Semintele sunt utilizate in industria alimentara.
Ghiocelul (Galanthus L.) este un gen de plante bulboase din familia Amaryllidaceae, plante care înfloresc printre primele la începutul primăverii.
Zambila, iacintul, sau Hyacinthus orientalis, este o plantă, perenă, care este originară din Orientul Mijlociu, însă s-a răspândit în toată lumea. Ea face parte din ordinul Asparagales. Iacintul
Crinii au flori de diferite culori: de la alb la galben, la portocaliu, la roz, la rosu, avand petalele indoite sau rasucite si frunzele subtiri.
Garoafa
Nufar

Un comentariu:

  1. te rog sa corectezi, adaugand la imagini in cadrul tagului img si parametrul width cu un nr rezonabil de pixeli, ex: 150.

    RăspundețiȘtergere